Δώδεκα ασθενείς εξετάστηκαν στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου

Δώδεκα ασθενείς εξετάστηκαν στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου

Δώδεκα ασθενείς δέχτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 2/5, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη, Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 


Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 53 και 83 ετών, ενώ άλλοι δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Στον Μικτό θάλαμο του Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης νοσηλεύονται επίσης τέσσερις ασθενείς με βεβαρυμένο ιστορικό και με υποστήριξη του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος. 

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το ΓΝ Πάφου "έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα και έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του ανάμεσα στον κόσμο". Αυτό οφείλεται κυρίως, όπως είπε, στο προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό, στα μέτρα σε κεντρικό επίπεδο και στον υψηλό βαθμό συνεννόησης μεταξύ νοσοκομείου και διεύθυνσης του Οργανισμού και Υπουργείου Υγείας.

Επεσήμανε ωστόσο πως το επόμενο βήμα, που είναι η πλήρης λειτουργία των Κλινικών του Νοσοκομείου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία και ρόλο του Γ.Ν. Πάφου, στη νέα εποχή, όπως αυτή θα καθοριστεί από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας την 1η Ιουνίου, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE