Συλλήψεις και επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη λόγω εορτασμών Πρωτομαγιάς

Συλλήψεις και επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη λόγω εορτασμών Πρωτομαγιάς

Με συλλήψεις και επεισόδια με την αστυνομία σημαδεύτηκε η Πρωτομαγιά στην Τουρκία εν μέσω πανδημίας. Στην πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν 15 άτομα και στην Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ) στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν 8 άτομα. 

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στο Ταξίμ όταν μια ομάδα συνδικαλίστών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης DISK Αρζού Τσερκέζογλου, ξεκίνησαν πορεία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς παρά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για το τριήμερο. Οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης στο Μπεσικτάς και άρχισε να κατευθύνεται προς το Ταξίμ, ωστόσο η αστυνομία τους υπενθύμισε ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ομάδα των συνδικαλιστών επέμεναν να συνεχίσουν την πορεία τους, ακολούθησε διαμάχη με την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα.

 Στη Χαλκηδόνα συνελήφθησαν 8 συνδικαλιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. 

Ωστόσο στην πλατεία Ταξίμ η τουρκική αστυνομία επέτρεψε σε ομάδα συνδικαλιστών να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Δημοκρατίας. “Λόγω της επιδημίας στη χώρα μας έχουν ληφθεί μέτρα. Ήρθαμε για να διαδώσουμε το μήνυμα της εργατιάς. Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 34 εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Ταξίμ το 1977”, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης δημοσίων υπαλλήλων Μεχμέτ Μπαλίκ. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE