Φρικτό δυστύχημα στην Κρήτη: Τον πάτησε φορτηγό και τον σκότωσε

Φρικτό δυστύχημα στην Κρήτη: Τον πάτησε φορτηγό και τον σκότωσε

Φρικτό θάνατο βρήκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 30/4 ένας άνδρας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο 69χρονος άνδρας σύμφωνα με  πληροφορίες του cretalive.gr βρέθηκε σε διάβαση πεζών, στην παραλιακή στο ύψος του Τελωνείου και ξεκίνησε να διασχίζει το δρόμο, περνώντας μπροστά από νταλίκα, που ήταν σε στάση στο φανάρι.

Το πράσινο για την νταλίκα άναψε, ο οδηγός δεν είδε τον πεζό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει περνώντας από πάνω του. Ο άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες που δεν πίστευαν πως βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του βαρέως οχήματος ο άτυχος άνδρας.

Ο 55χρονος οδηγός κρατείται από τις αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.