ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΤΣΙ: Είμαι Δήμαρχος και ό,τι θέλω κάνω - Ακόμη μία περιβαλλοντική αυθαιρεσία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΤΣΙ: Είμαι Δήμαρχος και ό,τι θέλω κάνω - Ακόμη μία περιβαλλοντική αυθαιρεσία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακόμη μία περιβαλλοντική αυθαιρεσία φαίνεται να έγινε σε δρόμο στο Λατσί, σε δημόσιας ιδιοκτησίας περιοχή, η οποία εμπίπτει διοικητικά στον Δήμο Πόλις Χρυσοχούς.

Του Γιώργου Τάττη

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχει κοπεί ένας μεγάλος ευκάλυπτος μπροστά από εστιατόριο. Υπενθυμίζεται ότι για να προχωρήσει κάποιος σε κοπή, πρέπει να προβεί σε αίτημα προς το Τμήμα Δασών, το οποίο θα δόσει άδεια μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και εάν το επιτρέπει η διάμετρος του δέντρου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στο ThemaOnlıne, ο ευκάλυπτος ήταν απόλυτα υγιής, πράγμα που κάνει τους ντόπιους κάτοικους να απορούν γιατί υπήρξε η ανάγκη κοπής.

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, το ThemaOnlıne επικοινώνησε τόσο με τα αρμόδια Δασικά Τμήματα, όσο και με τον Δήμαρχο της Πόλις Χρυσοχούς.

Ο προϊστάμενος του Δασικού Τμήματος Δρούσιας, ενημέρωσε ότι μόλις το πρωί ήρθε στην αντίληψη του Τμήματος η σχετική ενέργεια και διενεργούνται εξετάσεις, καθώς έχει σταλεί λειτουργός του Τμήματος για εξακρίβωση.

Ακολούθως, ο Περιφερειακός Προϊστάμενος του Τμήματος Δασών Πάφου, κ. Μιχάλης Μακρής, δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και παρατηρήθηκε, όντως, ένας ‘κομμένος ευκάλυπτος από την γη’. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένα αίτημα και ως εκ τούτου, δεν εκδόθηκε καμία άδεια. Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Τμήμα αναζητάει μαρτυρία για τον παρανομούντα, για να προχωρήσει στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.

Παρόλα αυτά, επισήμανε ότι αν και το εν λόγω δέντρο ενδεχομένως να ήταν επικίνδυνο, αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να προχωρήσει στην κοπή του χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη έρευνα από το Τμήμα Δασών και να εγκριθεί το αίτημα. Μάλιστα, δήλωσε ότι εάν έγινε η κοπή με πρωτοβουλία από άτομα των παραπλήσιων εστιατορίων, τότε πρόκεται για παραβίαση του Δασικού Νόμου. Εάν ο χώρος εμπίπτει και σε δημόσια περιοχή, τότε ο υπαίτιος θα πρέπει να κατηγορηθεί και για κλοπή.

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Πόλις Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή, προέβη σε παραδοχή, δηλώνοντας ότι ‘ξέρανε και τον έκοψα εγώ’. Επιβεβαίωσε δε, ότι η περιοχή είναι δημόσια και εμπιπτει διοικητικά στον Δήμο Πόλις Χρυσοχούς.

Όταν του αναφέρθηκε ότι, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες πρώτα, πράγμα που καθιστά την ενέργειά του παράνομη, απάντησε ότι ‘δεν υπάρχει καμία παρανομία και κανένα θέμα. Η κοπή έγινε με την άδεια του Δημάρχου’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top