Πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης:Σκάφος αναποδογύρισε με 700 μετανάστες- Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης:Σκάφος αναποδογύρισε με 700 μετανάστες- Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Δραματική επιχείρηση διάσωση διάσωσης σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα, 120 μίλια νότια της Λαμπεντούζα, καθώς αλιευτικό σκάφος με 500-700 μετανάστες αναποδογύρισε τα μεσάνυχτα στο Λιβυκό Πέλαγος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta, εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς ενώ μόλις 28 άτομα έχουν διασωθεί. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ξεβραστεί σοροί στις λιβυκές ακτές.

Το σκάφος ανετράπη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) ανοιχτά της Λιβύης, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους για να προσελκύσουν την προσοχή ενός εμπορικού πλοίου που περνούσε εκείνη τη στιγμή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν βρεθεί πολλά πτώματα.

Ενδεικτική της τραγωδίας είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ιταλικής Ακτοφυλακής, ο οποίος είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες η επιχείρηση είναι πιθανό να μετατραπεί από επιχείρηση διάσωσης, σε επιχείρηση ανάσυρσης των σορών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE