ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ: Ζητά εκτεταμένες διεγματοληψίες μετά τις δηλώσεις Κωστρίκη

ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ: Ζητά εκτεταμένες διεγματοληψίες μετά τις δηλώσεις Κωστρίκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εγκωμης καλεί την επιδημιολογική ομάδα που συμβουλεύει την Κυβέρνηση σε θέματα αντιμετώπισης του COVID 19, «να αποφασίσει και εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών στην Εγκωμη, σε συνεργασία και με τα δύο μεγάλα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που εδρεύουν στην Εγκωμη και στα οποία φοιτούν πολλές χιλιάδες φοιτητές». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει την πιο πάνω έκκληση μετά και τις δηλώσεις του μέλους της επιδημιολογικής ομάδας, καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη για «ύπαρξη αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπεραγορές στην Εγκωμη», αλλά και τις ανησυχίες, όπως αναφέρει, «που εξέφρασαν οι οργανωμένοι ασθενείς για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Εγκωμης.
 
Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι θεωρεί, μάλιστα, «επείγουσα την ανάγκη των εν λόγω δειγματοληψιών και αναμένει ότι η επιδημιολογική ομάδα θα αναλάβει την ευθύνη και θα προβεί σε σχετική εισήγηση προς την Κυβέρνηση, με σκοπό να διακριβωθεί εάν έχει γίνει διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Εγκωμης».
 
Ο Δήμος Εγκωμης αναφέρει ότι για το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE