Στο 14,4% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ισπανία το πρώτο τετράμηνο

Στο 14,4% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ισπανία το πρώτο τετράμηνο

H ανεργία στην Ισπανία σκαρφάλωσε στο 14,4% το πρώτο τετράμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ΙΝΕ.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης καταγράφει αύξηση στην ανεργία από το 13,8% το περασμένο τετράμηνο στο 14,4%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στις χώρες της ευρωζώνης. Η οικονομία στην Ισπανία έχει παραλύσει μετά το lockdown στις 14 Μαρτίου.

Υπολογίζεται ότι 121,000 άνθρωποι περισσότεροι βρέθηκαν εκτός δουλειάς με το σύνολο να ανέρχεται στα 3 , 31 εκ. στο τέλος Μαρτίου. Στο ποσοστό αυτό δεν υπολογίζονται τα 3,9 εκ εργάτες που βρέθηκαν προσωρινά εκτός εργασίας, λόγω της πανδημίας.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η ανεργία στη χώρα θα ανέλθει στο 20,8% το 2020 ενώ οι υπολογισμοί της κυβέρνησης την καταγράφουν μεταξύ 18,3-21,7%.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE