Στο 14,4% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ισπανία το πρώτο τετράμηνο

Στο 14,4% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ισπανία το πρώτο τετράμηνο

H ανεργία στην Ισπανία σκαρφάλωσε στο 14,4% το πρώτο τετράμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ΙΝΕ.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης καταγράφει αύξηση στην ανεργία από το 13,8% το περασμένο τετράμηνο στο 14,4%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στις χώρες της ευρωζώνης. Η οικονομία στην Ισπανία έχει παραλύσει μετά το lockdown στις 14 Μαρτίου.

Υπολογίζεται ότι 121,000 άνθρωποι περισσότεροι βρέθηκαν εκτός δουλειάς με το σύνολο να ανέρχεται στα 3 , 31 εκ. στο τέλος Μαρτίου. Στο ποσοστό αυτό δεν υπολογίζονται τα 3,9 εκ εργάτες που βρέθηκαν προσωρινά εκτός εργασίας, λόγω της πανδημίας.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η ανεργία στη χώρα θα ανέλθει στο 20,8% το 2020 ενώ οι υπολογισμοί της κυβέρνησης την καταγράφουν μεταξύ 18,3-21,7%.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE