Ψυχιατρική Εταιρεία: Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών

Ψυχιατρική Εταιρεία: Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών

Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών, λέει η Ψυχιατρική Εταιρεία.

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού, με χρόνιο άγχος, κατάθλιψη αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου σε δελτίο Τύπου προσθέτοντας ότι η σταδιακή και προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων θα συμβάλει στην αποκατάσταση της καθημερινότητας, όμως οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην ψυχική υγεία παραμένουν και η συμβολή των επαγγελματιών ψυχικής υγείας θα είναι σημαντική.

Επί του παρόντος, προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση των υπηρεσιών υγείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών και των υπηρεσιών παροχής Ψυχιατρικής, αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία προσθέτοντας ότι τα μέλη της εργάζονται μεθοδικά για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, αλλά οι δυσκολίες στη λειτουργία ιατρείων και νοσοκομείων παραμένουν.

Πέρα από την ψυχιατρική επιστήμη, η θρησκευτική πίστη και η θρησκευτική πρακτική μπορούν να βοηθήσουν ψυχικά τους πιστούς της κάθε θρησκείας και να συμβάλουν στην ψυχική τους γαλήνη, αναφέρει προσθέτοντας ότι τα επιδημιολογικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID-19 δεν έχουν περιορίσει το θρησκευτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα προσευχής των πιστών της κάθε θρησκείας, αφού η πίστη παραμένει ισχυρή και η προσευχή συνεχίζεται από το σπίτι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE