Ψυχιατρική Εταιρεία: Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών

Ψυχιατρική Εταιρεία: Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών

Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών, λέει η Ψυχιατρική Εταιρεία.

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού, με χρόνιο άγχος, κατάθλιψη αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου σε δελτίο Τύπου προσθέτοντας ότι η σταδιακή και προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων θα συμβάλει στην αποκατάσταση της καθημερινότητας, όμως οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην ψυχική υγεία παραμένουν και η συμβολή των επαγγελματιών ψυχικής υγείας θα είναι σημαντική.

Επί του παρόντος, προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση των υπηρεσιών υγείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών και των υπηρεσιών παροχής Ψυχιατρικής, αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία προσθέτοντας ότι τα μέλη της εργάζονται μεθοδικά για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, αλλά οι δυσκολίες στη λειτουργία ιατρείων και νοσοκομείων παραμένουν.

Πέρα από την ψυχιατρική επιστήμη, η θρησκευτική πίστη και η θρησκευτική πρακτική μπορούν να βοηθήσουν ψυχικά τους πιστούς της κάθε θρησκείας και να συμβάλουν στην ψυχική τους γαλήνη, αναφέρει προσθέτοντας ότι τα επιδημιολογικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID-19 δεν έχουν περιορίσει το θρησκευτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα προσευχής των πιστών της κάθε θρησκείας, αφού η πίστη παραμένει ισχυρή και η προσευχή συνεχίζεται από το σπίτι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Ανασφάλεια, αναβρασμός αλλά και ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους πολίτες λόγω των απανωτών περιστατικών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των οποίων, απόπειρες φόνου, δολοφονίες αλλά και άγριες συμπλοκές σε πολυσύχναστους δρόμους μεταξύ αλλοδαπών, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα προς τον λαό προέβη σε απρόσμενη επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, την περασμένη Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE