ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον

Στην Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Μπόρις Τζόνσον, έπειτα από δύο εβδομάδες ανάρρωσης που ακολούθησαν τη νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω κορωνοϊού.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός αναμένεται να προεδρεύσει της τακτικής πρωινής κυβερνητικής σύσκεψης για τον κορωνοϊό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να ηγηθεί και της καθημερινής απογευματινής συνέντευξης Τύπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Τζόνσον καλείται πλέον να δώσει απαντήσεις στα όλο και πιο επίμονα ερωτήματα για το ποιά είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης για την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θεωρητικά θα είναι σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 7 Μαΐου.

Δημοσίευμα της Daily Telegraph υποστηρίζει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα ήταν πρόθυμος να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας χαλάρωση των μέτρων ακόμα και πριν από τις 7 Μαΐου, εφόσον του δώσουν ένα τέτοιο περιθώριο οι επιστημονικοί σύμβουλοι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.