ΚΥΠΡΟΣ: Πώς οι τηλεδιασκέψεις έλυσαν τα χέρια κρατικών αξιωματούχων -Συνεδρία της Γενικής Λογίστριας με 17 λογιστές

ΚΥΠΡΟΣ: Πώς οι τηλεδιασκέψεις έλυσαν τα χέρια κρατικών αξιωματούχων -Συνεδρία της Γενικής Λογίστριας με 17 λογιστές

Η τροποποίηση του βασικού νόμου για τις Γενικές Αρχές του Διοικητικού Δικαίου, φαίνεται πως έχει λύσει τα χέρια των αξιωματούχων του κράτους.

Του Φάνη Μακρίδη

Οι τελευταίοι, λόγω της φύσης της εργασίας τους, καλούνται να ρυθμίζουν διαρκώς διαδικασίες, να εποπτεύουν, να συσκέπτονται και να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα ήρθαν, λοιπόν, να προκαλέσουν ερωτηματικά σε σχέση με τη διεκπεραίωση σημαντικών εκκρεμοτήτων.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η έγκριση της τροποποίησης του σχετικού νόμου από τη Βουλή στις 27 Μαρτίου, έχει διαλύσει τις όποιες ανησυχίες.

Βάσει των δεδομένων που δημιουργήθηκαν, τα μέλη συλλογικών οργάνων μπορούν πλέον να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση που έκανε στο ThemaOnline εντός της εβδομάδας η Γενική Λογίστρια του κράτους Ρέα Γεωργίου. «Μόλις είχαμε ταυτόχρονη σύσκεψη με 17 λογιστές, ανάμεσά τους λειτουργοί απ΄ όλα τα Υπουργεία. Έχουμε ρυθμίσει ζητήματα που τέθηκαν, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση», μας ανέφερε ενδεικτικά.

Η κα Γεωργίου, πρόσθεσε: «Συγκρίνοντας τα δεδομένα με πέρσι, δεν έχουμε καμία καθυστέρηση. Μέσω τηλεδιασκέψεων πλέον μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις και να υλοποιούνται άμεσα, τηρώντας τις ίδιες διαδικασίες».

Μπορεί, λοιπόν, τα μέτρα λόγω της πανδημίας να δυσχεραίνουν τη ζωή μας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο στην προκειμένη περίπτωση. Χάρη στην τεχνολογία, αλλά και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών, όλα κυλούν ρολόι.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE