Αυτό, συνεχίζει η ΠΣΕΜ,, «υποδηλώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και συντονισμός της εξ αποστάσεως διδασκαλίας».
Σχετικά με το περιεχόμενο της εγκυκλίου, η ΠΣΕΜ, αναφέρει ότι «ο διδακτικός χρόνος που δίνεται των 2 ωρών και 15 λεπτών για τέσσερις συναντήσεις δεν είναι ικανοποιητικός αν σε αυτές συνυπολογίσεις τα διαλείμματα και οποιαδήποτε προβλήματα σύνδεσης μπορεί να υπάρξουν, γεγονός που περιορίζει αφάνταστα την ποιότητα διδασκαλίας που θα παρέχεται στους μαθητές και τυχόν απορίες που θα προκύψουν από τις συναντήσεις».
Επίσης, «ορθά έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικές ώρες οι διδασκαλίες στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές για διευκόλυνση των νοικοκυριών, το γεγονός όμως αυτό είναι και έμμεση παραδοχή του Υπουργείου Παιδείας, ότι δεν έχουν προμηθευτεί όλοι οι μαθητές ψηφιακό εξοπλισμό παρόλες τις διακηρύξεις».
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, «μέσα από την εγκύκλιο δεν καθορίζεται η εξεταστέα ύλη που θα έχουν οι τελειόφοιτοι μαθητές για τις Παγκύπριες Εξετάσεις γεγονός που παρατείνει την αβεβαιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».
Προσθέτει ότι «δεν γίνεται καμία αναφορά για το τι θα γίνει τελικά με τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης αφήνοντας έτσι μαθητές και εκπαιδευτικούς να βαδίζουν στα τυφλά».
«Μετά και απ’ όλα αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν, ως ΠΣΕΜ δηλώνουμε ότι είμαστε σε θέση να καταθέσουμε τις απόψεις μας και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους να λάβει υπόψιν του τους μαθητές αφού είναι το δικό μας μέλλον που εξαρτάται από τις αποφάσεις αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΣΕΜ.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις