'Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του φιλου μου Αλέκου Μαρκίδη'- Πρόεδρος και πολιτικοί για τον χαμό του 77χρονου νομικού

'Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του φιλου μου Αλέκου Μαρκίδη'- Πρόεδρος και πολιτικοί για τον χαμό του 77χρονου νομικού

«Έφυγε» σήμερα Πέμπτη 23/4 από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι 'Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αλέκου Μαρκίδη.

Ο Αλέκος Μαρκίδης έγραψε μια δική του μοναδική ιστορία ως Νομικός, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Βουλευτής και πολιτικός. Άριστος νομικός χαρακτηριζόταν από τη βαθιά γνώση, επιμέλεια και εντιμότητα του, αλλά και την μαχητικότητα του.Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ερμιόνη και τους οικείους του. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει'

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έγραψε πριν από λίγο στο twitter «’Eκλεισε’ σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο της νομικής επιστήμης της Κύπρου. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω προσωπικά τον Αλέκο Μαρκίδη και να εκτιμήσω την απαράμιλλη νομική σκέψη του, τη νομική ευρυμάθεια, το ήθος και την ευγένειά του. Καλό ταξίδι φίλε Αλέκο!”
 
«Ο Αλέκος Μαρκίδης άφησε τη δική του σφραγίδα και προέβηκε στη δική του προσφορά στη Νομική επιστήμη, στη Νομική Υπηρεσία καθώς επίσης και στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Αιωνία ας είναι η μνήμη του», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
«Ένας σπάνιος πολιτικός , ένας διακεκριμένος νομικός κι ένας φίλος, ο Αλέκος Μαρκίδης, έφυγε από τη ζωή. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή Νόνη», έγραψε στο twitter o Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.
 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE