ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Αρχίζει ο τυχαίος έλεγχος 800 ατόμων στο γενικό πληθυσμό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Αρχίζει ο τυχαίος έλεγχος 800 ατόμων στο γενικό πληθυσμό

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι αρχίζει από αύριο, 24 Απριλίου 2020, ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου για τον COVID-19, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 8 Απριλίου και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στόχος του ελέγχου είναι να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη, αλλά και τη σύγκριση του ποσοστού της ενεργούς λοίμωξης μεταξύ ηλικιακών ομάδων και περιοχών παγκύπρια.
 
Η στρωματοποίηση έγινε ανά Επαρχία και ηλικιακή ομάδα και έχει ήδη αρχίσει η ενημέρωση των εθελοντών που θα συμμετέχουν στον δειγματοληπτικό έλεγχο. Με τη συναίνεση από μέρους τους για συμμετοχή στη διαδικασία, θα καθοριστούν ραντεβού για τη δειγματοληψία στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρά η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των εθελοντών που θα συμμετέχουν στη δειγματοληψία, σύμφωνα και με τις συστάσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 
Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος και η επεξεργασία των δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2020. Όπως σημειώνεται, τα ευρήματα από τη δειγματοληψία θα συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να χαρτογραφήσει την πορεία του ιού στη χώρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE