ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Θα εγείρει με έντονο τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Θα εγείρει με έντονο τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του θέτει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τη νέα τουρκική πρόκληση εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα κατά πολύ έντονο τρόπο, στο πλαίσιο της παρέμβασής του κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα ώρα Κύπρου.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε αυτό το θέμα, ο τελευταίος υποστήριξε πως «η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο και ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE