Δρ.Καραγιάννης: Θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις 2-3 ατόμων στην πρώτη φάση χαλάρωσης μέτρων

Δρ.Καραγιάννης: Θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις 2-3 ατόμων στην πρώτη φάση χαλάρωσης μέτρων

Ξεκάθαρη είναι η πρόταση των επιστημόνων και επιδημιολογικής ομάδας προς τον Υπουργό και το κράτος.

Η εισήγηση τους στην περίπτωση χαλαρωσης μέτρων στην πρώτη φάση θα είναι να απαγορεύονται οι συναθροισεις 2-3 ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

"Εαν φτάσουμε σε μηδενικά κρούσματα τις επόμενες μέρες και δεν έχουμε ατασθαλίες απο το Πάσχα κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες, τότε μέχρι να μπουν και τα μέτρα σε εφαρμογή θα περάσουν 10-12 μέρες, επομένως όσο μακραίνει αυτός ο χρόνος, τόσο θα ειναι και μικρότερη η δυνατότητα μετάδοσης του ιού γιατι δεν θα έχουμε τόσα κρούσματα που να μας έχουν διαφύγει, αναφέρει ο Δρ.Πέτρος Καραγιάννης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας.

Τόνισε οτι θα πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκα σε κάθε μας μετακίνηση " και εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι τα μέτρα που είχαμε μέχρι τώρα καθαριότητας θα είναι μαζί μας για αρκετό χρονικό διάστημα.Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε πισωγυρίσματα".

Όσον φορά την επαναλειτουργία επιχειρησεων σχολίασε οτι αυτο θα γίνει "Θα γίνει κρατώντας αποστάσεις, και ανάλογα με το επάγγελμα θα υπάρξουν περαιτέρω ασφαλιστικες δικλειδες"

"Στο πρώτο στάδιο δεν θα επιτρέπεται η συνάθροιση ατόμων" αναφερόμενος στα άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. "Πρεπει να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι δεν έχουμε μετάδοση. Πρέπει να δόσουμε χρόνο στα πρώτα μέτρα να δουλέψουν και αν δεν έχουμε πρόβλημα τις δυο εβδομάδες που θα μεσολαβήσουν τότε θα είναι κάτι που θα σκεφτούμε για τη δεύτερη φάση" ξεκαθάρισε ο Δρ.Καραγιάννης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

Ενώπιον των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδριάζει στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, τίθενται οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει μέλη του κόμματος για αλλαγές στο καταστατικό. Ως γνωστό, το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Τα μέλη του κόμματος είχαν την δυνατότητα να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE