Το Ισραήλ ανησυχεί για νέα τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Πρέσβης Ρέβελ

Το Ισραήλ ανησυχεί για νέα τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Πρέσβης Ρέβελ

Το Ισραήλ εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την πρόθεση της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρητικές δραστηριότητες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, λέει ο Πρέσβης του Ισραήλ Σάμι Ρέβελ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του προς τη Λευκωσία.

 
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρέσβης Ρέβελ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «μετά την πρόσφατα ανακοινωθείσα πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, το Ισραήλ παρακολουθεί την κατάσταση με σοβαρή ανησυχία».
 
«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο, κατά την ενάσκηση των δικαιωμάτων του στις θαλάσσιες ζώνες του και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων» καταλήγει ο Πρέσβης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE