Aναστέλλονται τα τεστ για αντισώματα στην Ινδία - Ερωτήματα για την αξιοπιστία τους

Aναστέλλονται τα τεστ για αντισώματα στην Ινδία - Ερωτήματα για την αξιοπιστία τους

Oι αρχές στην Ινδία διέταξαν την αναστολή διενέργειας τεστ για αντισώματα για κορωνοϊό, καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα για την αξιοπιστία τους.

Τα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 20,000 και λόγω πολλών ελλείψεων σε εξοπλισμό αποφασίστηκε η διεξαγωγή του γρήγορου τεστ για αντισώματα και μάλιστα είχε αποφασιστεί η αγορά των κιτ δοκιμών από την Κίνα. Ωστόσο, ο επικεφαλής του επιδημιολογικού συμβουλίου ανέφερε ότι αυτές οι εξετάσεις θα πρέπει να σταματήσουν γιατί δίνουν αντικρουόμενα αποτελέσματα.

"Αυτό είναι ένα τεστ πρώτης γενιάς που αναπτύχθηκε σε μόλις τρεισήμισι μήνες και χρειάζεται βελτίωση", είπε.

Οι δοκιμές αντισωμάτων δεν ανιχνεύουν πάντα μολύνσεις πρώιμου σταδίου, αλλά δείχνουν εάν ένα άτομο είχε τον ιό στο παρελθόν, ακόμη και αν το άτομο δεν είχε συμπτώματα.

Συγκριτικά, η δοκιμή επιχρίσματος, γνωστή ως δοκιμή επιχρίσματος τεχνολογίας RT-PCR, καθορίζει εάν ένα άτομο έχει τον ιό εκείνη τη στιγμή αναζητώντας τον σε εκκρίσεις μύτης ή λαιμού.

Οι θάνατοι στη χώρα ξεπέρασαν τους 640. Περισσότερο επηρεάστηκε το Νέο Δελχί και η Μουμπάϊ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε στο δείπνο  που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό

BEST OF TOTHEMAONLINE