ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάτω από μηδέν δολάρια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου -Οι λόγοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάτω από μηδέν δολάρια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου -Οι λόγοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το αμερικανικό πετρέλαιο είναι τόσο φθηνό που οι παραγωγοί πληρώνουν αυτούς που το συγκεντρώνουν για να πάρουν τα βαρέλια, όπως γράφει χαρακτηριστικά το CNN.

Είναι ενδεικτικό ότι τη Δευτέρα (20/04) το πετρέλαιο βυθίστηκε κάτω από το 0 δολάρια σε μία αγορά καταβαράθρωσης της ζήτησης και αύξησης των αποθεμάτων.

Η τιμή του του WTI παράδοσης Ιουνίου επηρεάζεται λιγότερο, σημειώνοντας νωρίτερα πτώση κατά 11% στα 22 δολάρια/βαρέλι όπως και η τιμή του Brent παράδοσης Ιουνίου μειώθηκε την ίδια ώρα κατά 6% στα 26 δολάρια/βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου άγγιξε ιστορικό χαμηλό από την έναρξη των συναλλαγών το 1983. Το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό είχε σημειωθεί στις 31 Μαρτίου του 1986 στα 10,42 δολ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ζήτηση αργού πετρελαίου έχει στεγνώσει, δημιουργώντας μια παγκόσμια στέρηση προσφοράς καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο σπίτι για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Επιπλέον, ούτε τα αεροσκάφη πλέον εκτελούν πτήσεις μεταφοράς επιβατών, που είναι επίσης σημαντικός παράγοντας.

Την ίδια στιγμή οι αποθήκες καυσίμου είναι γεμάτες με αποτέλεσμα η αγορά αργού πετρελαίου να μην αποτελεί βασική επιλογή.

Οι πρόσφατες αποφάσεις των πετρελαιοπαραγωγών μελών του ΟΠΕΚ και άλλων χωρών μεταξύ των οποίων η Ρωσία (ΟΠΕΚ+) για μείωση της προσφοράς, φαίνεται ότι δεν επαρκούν για να ανακόψουν την κατρακύλα των τιμών, με τους αναλυτές να προβλέπουν νέα παρέμβαση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE