Καταδικάζει η Κυβέρνηση τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Πειρατική ενέργεια που παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χαρακτηρίζει η Λευκωσία τις παράνομες κινήσεις της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα επαπειλούμενη παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχή η οποία έχει νομίμως οριοθετηθεί με τη Συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου (2003), σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αναφέρεται, καλύπτει μέρος των ερευνητικών τεμαχίων 6 και 7, τα οποία έχουν δεόντως αδειοδοτηθεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL.  "H εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός των τεμαχίων αυτών αποτελούν αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές εθιμικό δίκαιο, προς αποκλεισμό οποιουδήποτε άλλου κράτος, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας", τονίζεται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE