ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο «Τρίσκο» για την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα – Τα πρώτα «κανόνια» των άλλων ομάδων και τα γκολ σε Α΄ και Β΄ Όμιλο

Ο «Τρίσκο» για την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα – Τα πρώτα «κανόνια» των άλλων ομάδων και τα γκολ σε Α΄ και Β΄ Όμιλο

Στην έκδοση του Σαββάτου της καθημερινής εφημερίδας «Πολίτης» το αθλητικό ένθετο «Γήπεδο» παρουσιάζει αφιέρωμα για τους πρώτους σκόρερ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των ομάδων της Α΄ κατηγορίας, μετά από 23 αγωνιστικές, ενώ βρισκόμαστε και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Συνολικά 373 γκολ σημειώθηκαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με τον Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ να φιγουράρει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα με 23.

Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ έχουν 217 γκολ υπέρ και 138 κατά, ενώ του δεύτερου 156 υπέρ και 235 κατά.

Την καλύτερη επίθεση στο πρώτο γκρουπ διαθέτει η Ανόρθωση με 45 γκολ και στο δεύτερο ο Εθνικός με 31.

Στο σημερινό μας θέμα θα ασχοληθούμε, με τη βοήθεια των συντακτών που καλύπτουν τα ρεπορτάζ των δώδεκα ομάδων, με τους πρώτους σκόρερ των ομάδων μας.

Ιβάν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ)

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ αλλά και του πρωταθλήματος είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Πέτυχε συνολικά 23 τέρματα, αγωνιζόμενος σε 19 παιχνίδια, τα 18 ως βασικός. Δηλαδή, έχει μέσο όρο κάτι περισσότερο από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι! Ο Τρισκόφσκι πέτυχε και πέντε γκολ στα έξι παιχνίδια που έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι οι Λαρνακείς στο πλαίσιο των προκριματικών γύρων του Europa League. Τα τέσσερα τέρματα σημειώθηκαν σε έναν αγώνα, κατά της Λέφσκι στη Σόφια! Η φετινή ΑΕΚ είναι σχεδόν απόλυτα εξαρτημένη από τον διεθνή Βορειομακεδόνα στράικερ στο σκοράρισμα, αφού χωρίς τα γκολ του η ομάδα θα ήταν αυτή τη στιγμή στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ρούμπεν Ράγιος (Ανόρθωση)

Πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης με αριθμό μάλιστα… υπερδιπλάσιο του δεύτερου είναι ο Ρούμπεν Ράγιος. Ο 33χρονος Ισπανός ξεκίνησε φορτσάτα τη σεζόν, αφήνοντας για τα καλά πίσω του την περσινή κακή του περίοδο, και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου πέτυχε 14 γκολ (δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα), οδηγώντας την «Κυρία» από επιτυχία σε επιτυχία. Παρότι έκτοτε σίγησε, κανείς συμπαίκτης του δεν έφτασε καν τα μισά του γκολ (δεύτερος ο Κατσαράβα με έξι) και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αν οι κυανόλευκοι δεν είχαν τα γκολ που πέτυχε στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ράγιος δύσκολα θα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.

Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου (Νέα Σαλαμίνα)

Ο Κίνγκσλεϊ είναι με τεράστια διαφορά ο πρώτος σκόρερ της Νέας Σαλαμίνας. Βρίσκεται επίσης στη 2η θέση του σχετικού πίνακα στο πρωτάθλημα. Ο Κίνγκσλεϊ πέτυχε 14 γκολ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι (9) σκόρερ των ερυθρολεύκων πέτυχαν μαζί 13! Επίσης με τα 14 αυτά γκολ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας που είχε κάνει άλλες δύο φορές (2013-14 και 2014-15). Με άλλο ένα θα πετύχει ρεκόρ καριέρας. Ο Κίνγκσλεϊ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 354 αγώνες πρωταθλήματος σημειώνοντας συνολικά 111 γκολ! Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα την αλήθεια όσον αφορά την προσφορά του στη φετινή Νέα Σαλαμίνα.

Ματ Ντάρμπισαϊαρ (Ομόνοια)

Άφησε πίσω του την περσινή κακή χρονιά και απέδειξε πως με ποιοτικούς παίκτες δίπλα του είναι ένας δεινός σκόρερ. O λόγος για τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ ο οποίος πέτυχε 13 γκολ και οδηγεί με ασφάλεια την Ομόνοια. Διανύει την τέταρτή του χρονιά με την πράσινη φανέλα, ενώ έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Ο 34χρονος φορ την πρώτη του χρονιά πέτυχε 24 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τη δεύτερη σημείωσε 23. Πέρσι έμεινε στα μόλις δύο. Γενικά όμως η Ομόνοια βρήκε στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια έναν αποτελεσματικό επιθετικό.

Δημήτρης Θεοδώρου (ΕΝΠ)

Ο Δημήτρης Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 7 γκολ. Παράλληλα είναι και ο πρώτος Κύπριος σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε μια εποχή που τους Κύπριους γκολτζήδες τους ψάχνουμε με τα… κιάλια, ο νεαρός αποτελεί αχτίδα φωτός. Ο Θεοδώρου πέρσι ήταν στην Ομόνοια Αραδίππου (Β’ Κατηγορία) και στην πρώτη του παρουσία στην Α’ Κατηγορία αφήνει πολλές υποσχέσεις, τόσο για την ομάδα του όσο και για την Εθνική στην οποία κλήθηκε. Το μέλλον ανήκει στον 22χρονο άσο, φτάνει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια.

Σερζ Γκακπέ (Απόλλωνας)

Ο Σερζ Γκακπέ είναι πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα, απ’ αυτούς τουλάχιστον που είναι ακόμα στο ρόστερ. Ο Γάλλος επιθετικός έχει σημειώσει 6 γκολ. Δύο περισσότερα έχει βάλει ο Εμίλιο Ζελάγια, ο οποίος ωστόσο μοσχοπουλήθηκε σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας τον Ιανουάριο. Ο Γκακπέ κατά το τρίμηνο που η ομάδα είχε αήττητη πορεία ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Έδειξε να «βολεύεται» πολύ στο σύστημα 3-4-3 που ακολουθούσε ο Αυγουστή. Μόνο που είχε τραυματισμό στις 26/1, με αποτέλεσμα από τότε να τεθεί νοκ-άουτ. Αν με το καλό επαναρχίσουν οι διοργανώσεις, λογικά θα είναι έτοιμος να επανέλθει.

Παναγιώτης Ζαχαρίου (Ολυμπιακός)

Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου, πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αποτελεί μία εκ των αποκαλύψεων του φετινού πρωταθλήματος. Το περσινό εξαιρετικό πρώτο μισό που έκανε με τα χρώματα της Πάφου τού έδωσε την ευκαιρία να μας συστηθεί εντυπωσιακά αφού κατάφερε να κληθεί στην Εθνική και στο ντεμπούτο του να σκοράρει απέναντι στη Βουλγαρία. Μετά τον τραυματισμό του περιθωριοποιήθηκε. Ο 22χρονος ακραίος επιθετικός, όμως, διέψευσε όσους έσπευσαν να τον αποκαλέσουν «φωτοβολίδα». Επέλεξε να πάει στον Προμαχώνα και όχι μόνο πέτυχε να είναι ο πρώτος σκόρερ των μαυροπράσινων, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για ομάδες της πρώτης εξάδας.

Μερκής – Χαλένιους (ΑΠΟΕΛ)

Δύο πρώτους σκόρερ έχουμε στο πρωτάθλημα για τον ΑΠΟΕΛ, με 6 τέρματα. Είναι ο Γιώργος Μερκής και ο Σουηδός Λίνους Χαλένιους. Αν προσθέσουμε τα τέρματα του πρωταθλήματος, της Ευρώπης, μαζί και αυτό της Ασπίδας, ο Μερκής ανεβαίνει στα 9 και ο Χαλένιους στα 7, ενώ έχουμε και τον Πάβλοβιτς να ανεβαίνει στα 10! Όπως και να έχουν τα πράγματα, για τον Μερκή που είναι αμυντικός ο αριθμός 6 στο πρωτάθλημα αποτελεί επίτευγμα, ενώ για τον Χαλένιους που είναι φορ θα λέγαμε το αντίθετο.

Κονέ – Κοστόφσκι (Εθνικός)

Στον Εθνικό είναι δύο οι πρώτοι σκόρερ. Ιμπραχίμ Κονέ και Γιοβάν Κοστόφσκι πέτυχαν από 6 γκολ μέχρι τώρα. Ο Καμερουνέζος πλάγιος επιθετικός αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Εθνικού, με τον οποίο η ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιό του και για τη νέα χρονιά. Μάλιστα αυξήθηκε η ρήτρα παραχώρησής του στις 250.000 ευρώ. Ο Σκοπιανός Κοστόφσκι είναι ο βαρύς και δυνατός στράικερ της περιοχής. Ήταν βασικός στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα. Παρ’ όλα αυτά πέτυχε 6 γκολ.

Μαέ – Χουράδο (ΑΕΛ)

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ είναι ο Μαέ με 8 γκολ. Αν λάβουμε υπόψη μόνο τον θεσμό του πρωταθλήματος, τότε οι Μαέ και Χουράδο οδηγούν τη κούρσα των σκόρερ της ΑΕΛ. Αμφότεροι έχουν από 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Αν ληφθεί υπόψη και το κύπελλο, ο Μαέ μένει μόνος στην κορυφή με 8 τέρματα. Ο τελευταίος εντάχθηκε στο ρόστερ της ΑΕΛ την υστάτη στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, είχε πάρει πίστωση χρόνου μέχρι να προσαρμοστεί και όταν το έκανε αποτέλεσε μια καλή λύση στο σκοράρισμα. Όσο για τον Χουράδο, είναι πίσω σε σχέση με πέρσι, εντούτοις δεν ξεχνά την τέχνη του σκοραρίσματος.

Όνι Βαλακάρι (Πάφος FC)

Η κάθοδος του Όνι Βαλακάρι τον Ιανουάριο στο νησί τάραξε τα νερά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου. Ένα 20χρονο παιδί έφτανε στην Πάφο για χάρη της τοπικής ομάδας και έμελλε να κλέψει τις εντυπώσεις, να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών και όλοι εμείς να αφιερώνουμε δύο μήνες μετά χρόνο και μελάνι για χάρη του! Από το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάφος FC έδειξε πως ήρθε για να βοηθήσει και να ξεχωρίσει. Έξι συμμετοχές για τον Όνι και πέντε γκολ στο ενεργητικό του, με τον ίδιο να κατέχει ήδη την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ της ομάδας.

Βασίλης Παπαφώτης (Δόξα)

Μόλις 14 τέρματα σημείωσε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Δόξα, κάτι που καταδεικνύει και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, αφού είναι τελευταία στη βαθμολογία του β’ γκρουπ και παράλληλα πρώτη υποψήφια για να υποβιβαστεί. Ο πρώτος σκόρερ της είναι ο Βασίλης Παπαφώτης, ο οποίος σημείωσε τα τέσσερα από τα 14 γκολ της ομάδας. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός σκόραρε κατά του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα (δις) και της Πάφου. Αξίζει να αναφερθεί πως σημείωσε και ένα τέρμα στο κύπελλο, εναντίον του Ακρίτα Χλώρακας».

The post Ο «Τρίσκο» για την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα – Τα πρώτα «κανόνια» των άλλων ομάδων και τα γκολ σε Α΄ και Β΄ Όμιλο appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες: Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας - «Έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

• Βίντεο που κόβει την ανάσα - Παράτολμος influencer μπήκε σε φωλιά αρκούδας - Η στιγμή που το ζώο τον μυρίζει

• Πως απαντά η Αστυνομία για το βίντεο ξυλοδαρμού ΑμεΑ οπαδού από αστυνομικούς - Υπάρχει παράπονο και θα διερευνηθεί από την ΑΑΔΙΠΑ

• Θρήνος για τον αδικοχαμένο Άλκη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

• Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά - Δείτε φωτογραφίες

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Αποκάλυψε ότι σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής – Δείτε βίντεο



ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top