ΜΑΚΡΟΝ: Ταμείο για κοινό χρέος και κοινή εγγύηση αλλιώς οι ‘λαϊκιστές’ θα κερδίσουν

ΜΑΚΡΟΝ: Ταμείο για κοινό χρέος και κοινή εγγύηση αλλιώς οι ‘λαϊκιστές’ θα κερδίσουν

Οι λαϊκιστές θα κερδίσουν «στην Ιταλία, την Ισπανία, ίσως στην Γαλλία και αλλού» αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θεσπίσουν ένα ταμείο διάσωσης που μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στους Financial Times.

Οι ευρωπαϊκές χώρες «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να θεσπίσουν ένα ταμείο που «να μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος με μια κοινή εγγύηση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ενώ προειδοποίησε ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει ως πολιτικό εγχείρημα αν δεν στηρίξει τις ισχυρά πληττόμενες οικονομίες όπως αυτή της Ιταλίας, να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Από ıefımerıda.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.