Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Οριακή αύξηση παρουσίασε τον Μάρτιο ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2020, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2020, σημειώθηκε αύξηση 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 3,8% αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με ποσοστό 1,3%.
 
 
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (11,7%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Επικοινωνίες (3,8%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-2,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (2,1%), ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό 2,9%.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE