ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα δύο τρίτα των σοβαρά ασθενών εμφάνισαν βελτίωση με το φάρμακο Remdesivir

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα δύο τρίτα των σοβαρά ασθενών εμφάνισαν βελτίωση με το φάρμακο Remdesivir

Περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασής τους μετά τη θεραπεία τους επί δέκα μέρες με το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir) της εταιρείας Gilead Sciences, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη σε 61 ασθενείς (οι 30 ήταν διασωλημένοι) σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά και Ιαπωνία.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Τζόναθαν Γκρέιν του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, η οποία δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», χαρακτηρίστηκε «ελπιδοφόρα» από τους ερευνητές.

Όμως ο αριθμός των ασθενών ήταν μικρός, όπως και ο χρόνος παρακολούθησής τους, ενώ η μελέτη δεν συμπεριέλαβε ομάδα ελέγχου για λόγους σύγκρισης και δεν ήταν διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη, αλλά απλώς μελέτη παρατήρησης. Δεν δόθηκαν επίσης λεπτομέρειες ποια άλλα φάρμακα είχαν πάρει οι ασθενείς.

Η δόση του remdesivir ήταν 200 μιλιγκράμ την πρώτη μέρα και 100 mg ημερησίως τις υπόλοιπες εννέα. Από τους ασθενείς, οι 36 (68%) εμφάνισαν βελτίωση και μεταξύ αυτών οι 17 από τους 30 που βρίσκονταν διασωληνωμένοι. Στο διάστημα της μελέτης 25 ασθενείς πήραν εξιτήριο, ενώ επτά πέθαναν.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα ευρήματα», δήλωσε ο Γκρέιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Gilead διεξάγει τις δικές της κλινικές δοκιμές για το φάρμακό της και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Μελέτες κάνουν επίσης επιστήμονες στην Κίνα, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

Ενώπιον των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδριάζει στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, τίθενται οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει μέλη του κόμματος για αλλαγές στο καταστατικό. Ως γνωστό, το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Τα μέλη του κόμματος είχαν την δυνατότητα να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE