ΙΝΔΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τουρίστες παραβίασαν την καραντίνα και υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές 'Λυπάμαι πολύ'

ΙΝΔΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τουρίστες παραβίασαν την καραντίνα και υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές 'Λυπάμαι πολύ'

Μια "σχολική" τιμωρία επέβαλε η αστυνομία της Ινδίας, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, σε δέκα αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές "συγγνώμη".

Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, συνελήφθησαν ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της Ρισικές, μιας πόλης στους πρόποδες των Ιμαλαίων. Η Ρισικές έγινε γνωστή το 1968, όταν οι Beatles αποφάσισαν να απομονωθούν σε ένα άσραμ εκεί.

Οι δέκα τουρίστες υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές τη φράση: "Δεν τήρησα τους κανόνες απομόνωσης, λυπάμαι πολύ", ανέφερε ένας αστυνομικός, ο Βινόντ Σάρμα. Από τα τέλη Μαρτίου, όταν ολόκληρη η χώρα μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Οι Ινδοί αστυνομικοί ξεχώρισαν από την αρχή για τις πρωτότυπες ή και αστείες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να "τιμωρήσουν" τους παραβάτες: σε κάποιες περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να κάνουν... κάμψεις.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αναμένεται ότι θα παρατείνει για άλλες δύο εβδομάδες την καραντίνα για το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της χώρας του. Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει αναφέρει 8.300 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 273 θανάτους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE