Σήμερα κρίνεται η τύχη του πλαισίου αφερεγγυότητας

Σήμερα κρίνεται  η τύχη του πλαισίου αφερεγγυότητας

Συνέρχεται το απόγευμα της Παρασκευής η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σε έκτακτη συνεδρία, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Στη σημερινή συνεδρία που αρχίζει στις 16:00, θα τεθούν προς ψήφιση τα πέντε νομοσχέδια που συνθέτουν το πλαίσιο, καθώς και πέραν των 80 τροπολογιών που κατέθεσαν τα κόμματα. Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε σειρά τροπολογιών των κομμάτων, τις οποίες ενσωμάτωσε στα νομοσχέδια.

Μέχρι στιγμής οι ισορροπίες στη Βουλή - με δεδομένο ότι θα είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές - φέρουν 28 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να υπερψηφίζουν τα νομοσχέδια και 28 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΚΣ ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων να ψηφίζουν κατά. ΕΥΡΩΚΟ και ΕΔΕΚ κατέστησαν σαφές ότι θα μπορούσαν να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια, εάν εγκριθούν οι τροπολογίες που έχουν καταθέσει.

Το όλο σκηνικό όπως διαμορφώνεται συζητείται στη σύσκεψη των Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ξεκίνησε στις 10:00.

Η μη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας είχε ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναβολές του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, η οποία οδήγησε στη μη συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE