Το κέρδος/μερίδιο της Κύπρου από την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο στήριξης των 540 δις

Το κέρδος/μερίδιο της Κύπρου από την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο στήριξης των 540 δις

Ικανοποιητική χαρακτήρισε με δηλώσεις του εντός της ημέρας (10/04) τη στήριξη που θα λάβει η Κύπρος, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για πακέτο στήριξης των Ευρωπαϊκών κρατών.

Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε σε Καθημερινή, Stockwatch και Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Από τα 540 δισεκατομμύρια που θα δοθούν, η Κύπρος μπορεί να αντλήσει τα ακόλουθα κονδύλια:
• 160 εκ. για προσωρινή στήριξη εργαζομένων
• 400 εκ. για προγράμματα εγγυήσεων δανείων
• 2% του ΑΕΠ για στήριξη της υγείας (μέσω του ESM).

Εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, η απόφαση του Eurogroup την Πέμπτη (09/04) ισοδυναμεί με την είσοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαδικασία διάλυσης.

Επιπλέον, ο Γραμματέας του ελλαδικού κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ25 και πρώην Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για “ιστορική ήττα της Ευρώπης” , αλλά και “ντόμινο” που έρχεται στην ευρωπαϊκή οικονομία λόγω της απουσίας ευρωομολόγου που θα διαμοίραζε το βάρος αναλογικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE