Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου

Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου

Το Σάββατο 11/4, που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Αγίου Λάζαρου, του φίλου του Κυρίου, θα γίνει αφιέρωμα στο τηλεοπτικό σταθμό Sigma για τον Ιερό Ναό “Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου” στη Δρομολαξιά στις 1:00 το μεσημέρι.

Αυτή είναι μία από τις δύο εκκλησίες στην Κύπρο που είναι αφιερωμένες στο βίο του Αγίου, του φίλου του Χριστού, ο οποίος διετέλεσε, πρώτος Επίσκοπος Κιτίου.

Το ιδιαίτερο αυτού του ναού είναι το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, το οποίο βρίσκεται περιμετρικά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Στο εσωτερικό της εκκλησίας κυριαρχεί το περίφημο εικονοστάσι με αρίθμητες μορφές που το στολίζουν σκηνές από τη ζωή του, τις αδελφές του Λαζάρου, πανάγιες μορφές καθώς και τον Γέροντα Εφραίμ.

Στην εκκλησία μπορεί κανείς εκτός από το να προσευχηθεί, να γνωρίσει από κοντά το περιβόλι του Αγίου. Μέσα σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπάρχουν 100 αμπελώνες όπου είναι αφιερωμένες για τον κόσμο.

Στον ναό δεν υπάρχει παγκάρι, γίνονται λειτουργίες και είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE