Παράπονα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ΜΜΕ διατύπωσαν κάποιοι εκ των 168 Τ/κ, κυρίως φοιτητών, που έφτασαν νωρίς τα ξημερώματα στα κατεχόμενα με ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο και μεταφέρθηκαν για να μείνουν σε καραντίνα 14 μερών στις φοιτητικές εστίες στη Μόρφου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, κάποιοι φοιτητές διατύπωσαν παράπονα τόσο για την καθαριότητα των δωματίων, στα οποία θα πρέπει να μείνουν, όσο και για αντικείμενα των προηγούμενων ενοίκων, όπως κάλτσες και σκουπίδια, που βρήκαν. Ενας εξ’ αυτών, ο Χασάν Κομπάτ μίλησε στην Γενί Ντουζέν και ανάφερε επίσης ότι το νερό είναι κρύο και δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά. Το μόνου που ζητάμε είναι ανθρώπινες συνθήκες για να περάσουμε αυτή την περίοδο, είπε ο Τ/κ φοιτητές που διατύπωσε παράπονα και για τη συμπεριφορά των ανδρών ασφαλείας που βρίσκονται στους διαδρόμους του κτιρίου. «Το πρόβλημά μας είναι η καθαριότητα, όχι αν θα μπούμε σε ξενοδοχείο».
Να σημειωθεί ότι με ανάρτησή του χθες το απόγευμα ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε ενημερώσει ότι ο ίδιος επιθεώρησε τις εστίες και ήταν καθαρές και έτοιμες να υποδεχθούν τους φοιτητές που θα ερχόταν από την Βρετανία και είχε καλέσει τους οικείους τους να μην ανησυχούν.
Απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα φτάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόνενης Τύμπου άλλη μια πτήση από τη Βρετανία, με άλλους 168 επιβάτες, κυρίως Τ/κ φοιτητές.Και αυτοί θα διαμείνουν για την περίοδο της υποχρεωτικής απομόνωσης των 14 ημερών στις εστίες του συμβουλίου φοιτητικών εστιών στη Μόρφου (ΣΣ: το συμβούλιο ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση μέσω της «πρεσβείας» στα κατεχόμενα).
Συνολικά, 336 άτομα θα επιστρέψουν από τη Βρετανία στα κατεχόμενα με τις δύο αυτές πτήσεις, ενώ ήδη έχουν έρθει άλλες δύο πτήσεις από την Τουρκία.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές ανησυχίες στα κατεχόμενα για το κατά πόσο θα πρέπει να δέχονται επαναπατρισθέντες από το εξωτερικό. Μετά την πρόεδρο της τ/κ ένωσης γιατρών και την επικεφαλής της ομάδας για τον κορωνοϊό στο «πρωθυπουργικό γραφείο», χθες και ο πρώην αρχίατρος του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να έρχονται από το εξωτερικό άτομα, αφού δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα και δεν θα μετακινηθούν ερχόμενοι σε επαφή με κόσμο και μεταφέροντας τον ιό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερτζί, ο Ουμίτ Τικλί, 74 χρόνων, που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, αποτελούσε επαφή, όπως και άλλοι κάτοικοι Περγάμους, Κιονελι και Λαπήθου, συγγενικού τους προσώπου που επισκέφθηκε τα κατεχόμενα από τη Βρετανία, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και το οποίο διαγνώσθηκε όταν επέστρεψε στο Λονδίνο.
Εξάλλου το χθεσινό κρούσμα στη Λάπηθο, φαίνεται ότι είναι ένα κορίτσι 13 ετών που ήταν μίας από τις επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ο πατέρας του κοριτσιού με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι η κόρη του, ο γιος του και η πρώην σύζυγός του είχαν τεθείυπό παρακολούθηση μέσω της ιχνηλάτησης και τελικά το τεστ της κόρης του βγήκε θετικό. Για τον λόγο αυτό έγραψε, και ο ίδιος τέθηκεσε απομόνωση.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις