Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης των εξετάσεων Μαϊου για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης.
Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσο Χριστοφίδη οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά με παράταση μιας εβδομάδας.
Το σενάριο για φυσικη παρουσία των φοιτητών στις εξετάσεις Μαϊου αποκλείεται, όπως αναφέρει ο Πρύτανης και αυτό είναι μια απόφαση που έχει πάρει ήδη το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Συμπλήρωσε οτι θα προχωρήσουν σε εξετάσεις με εναλλακτικούς τρόπους και διευκρίνησε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και κάθε καθηγητής ανάλογα με την φύση του μαθήματος θα επιλέξει τον κατάλληλο τρόπο ή συνδιασμό τρόπων.
Κάποιοι τρόποι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χρησιμοποιούνται εδω και αρκετά χρόνια σε πολλά πανεπιστήμια.
Ένας εναλλακτικός τρόπος εξέτασης οπως εξήγησε στο τρίτο του ΡΙΚ είναι η εξέταση απο το σπίτι. Αναλύοντας το συγκεκριμένο τρόπο , ανέφερε οτι πρόκειται για μια απαιτητική εξέταση που θα πρέπει να τελειώσει σε δυο μέρες ο φοιτητής και αυτο το χρονικό περιθώριο μόλις που είναι αρκετό, καθώς είναι μια εξέταση που δε μπορεί να βρει ο φοιτητής απαντήσεις σε εγχειρίδια ή να ζητήσει βοήθεια. "Θα πρέπει να συνδυάσεις γνώσεις και την εμπειρία του ,να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και να έρθει με λύσεις".
Μια άλλη επιλογή είναι η εξ αποστάσεως εξέταση σε πραγματικό χρόνο, αυτό προϋποθέτει σύμφωνα με τον Πρύτανη "μικρά ακροατήρια, να υπάρχει η τεχνολογία που θα επιτρεπει την επιτήρηση των φοιτητών κατα την διάρκεια της εξέτασης οπου θα είναι αδύνατο να καταφύγει σε αθέμιτους τρόπους".
Απο την άλλη υπάρχει σύμφωνα με τον Πρύτανη και η προφορική εξέταση μέσα απο το διαδίκτυο όπως μια τηλεδιάσκεψη.
Ενω έκανε σαφές πως ανάμεσα στους εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης είναι και η αντικατάσταση τελικής εξέτασης με εργασίες και projects, λαμβάνοντας υπόψη οτι ολα τα πιο πάνω ως τρόποι θα έχουν την ίδια δυσκολία , την ίδια βαρύτητα , την ίδια αξία με μια τελική εξέταση.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει κάνει το σχεδιασμό του και έχουν σταλθεί σύμφωνα με τον Πρύτανη στους καθηγητές οι επιλογές εναλλακτικών τρόπων εξέτασης, οι οποίοι θα επιλέξουν τον κατάλληλο αναλόγως της ιδιαιτερότητας (φύση) του μαθήματος τους και το μέγεθος του ακροατηρίου τους, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και το επίπεδο της εξέτασης, κάτι στο οποίο το Πανεπιστήμιο δεν θα κάνει υποχωρήσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Καιρός: Πού κυμαίνεται σήμερα η θερμοκρασία - Θα δούμε βροχές στο «μενού»; Δείτε αναλυτικά
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις