ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εισάγεται φάρμακο από την Ιαπωνία για να δοθεί σε 20 ασθενείς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εισάγεται φάρμακο από την Ιαπωνία για να δοθεί σε 20 ασθενείς

Στην Κύπρο το φαρμακευτικό προϊόν Avigan 200 mg για χορήγησή του σε 20 ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο COVID-19.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι το Συμβούλιο Φαρμάκων, μετά από ενέργειες που έγιναν σε συνεννόηση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ιαπωνία και τις αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας, ενέκρινε την εισαγωγή του και που στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων θα ενταχθούν στην κλινική μελέτη που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας. Τη συμπερίληψη των 20 ασθενών από την Κύπρο στην κλινική μελέτη που πραγματοποιεί η Ιαπωνία σε συνολικά 20 χώρες ανακοίνωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, το Avigan παράγεται από εταιρεία στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να χορηγηθεί ως θεραπεία του ιού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Στην Κύπρο θα βρίσκεται εντός των επόμενων ημερών η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, σε μια προσπάθεια, για ένα ουσιαστικό διάλογο με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE