ΥΠΟΘΕΣΗ 5G: ‘Ούτε καν υπάρχει στα πλάνα να ελεγχτεί γιατί για το τμήμα δεν υπάρχει 5G'

ΥΠΟΘΕΣΗ 5G: ‘Ούτε καν υπάρχει στα πλάνα να ελεγχτεί γιατί για το τμήμα δεν υπάρχει 5G'

Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί μεγάλος σάλος σε σχέση με καταγγελίες πολιτών για παράνομη εγκατάσταση κεραίων 5G, συσχετίζοντάς την μάλιστα με τον κορωνοϊό.

Επί τούτου, κλήθηκε να απαντήσει ο Επικεφαλής Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδορμείων κ. Γιώργος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούνται νέες κεραίες 5G. Εξήγησε δε ότι ‘όταν υπάρχει μία αύξηση 25-26% στο δίκτυο, ο πάροχος, για να εξυπηρετήσει αυτή την αύξηση στα δεδομένα, πρέπει να μεγαλώσει το δίκτυο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουν κεραίες 5G’.

Όσον αφορά για τον συσχετισμό του 5G με την εξάπλωση του ιού, απάντησε και είπε ότι ‘υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν καν 5G αλλά έχουν αυξημένα κρούσματα. Αυτό πώς εξηγείται;’. Επίσης, έκανε έκκληση στον κόσμο ‘να είναι όλοι πιο προσεκτικοί όταν αναμεταδίδουν fake news’.

‘Το να εγκατασταθεί μία κεραία δεν σημαίνει ότι είναι για 5G, γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμη οι συχνότητες στους πάροχους. Δηλαδή και να μπει η κεραία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί’, πρόσθεσε.

‘Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η χρήση του διαδικτύου που κάνουμε εμείς’, επισήμανε.

Τέλος, δήλωσε εκ νέου ότι ‘δεν είναι εις γνώση της Υπηρεσίας κάποια ανάπτυξη’ και ‘ούτε καν υπάρχει στα πλάνα να ελεγχτεί το 5G γιατί για το Τμήμα δεν υπάρχει 5G’.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο και η σύλληψη 53χρονης Λιθουανής κτηματομεσίτριας στη Γαλλία με ευρωπαϊκό ένταλμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE