Τέρμα για φέτος τα φιλανθρωπικά 'ιφτάρ' στο Ραμαζάνι στην Αίγυπτο λόγω κορωνοϊού

Τέρμα για φέτος τα φιλανθρωπικά 'ιφτάρ' στο Ραμαζάνι στην Αίγυπτο λόγω κορωνοϊού

Δεν είναι μόνον τα έθιμα στις χριστιανικές κοινωνίες της Ευρώπης που πλήττει ο κορωνοϊός.



Και στην Αίγυπτο, τα 80 εκατομμύρια των μουσουλμάνων κατοίκων της δε θα μπορέσουν φέτος να πραγματοποιήσουν τα φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» που πάντοτε πραγματοποιούνταν στα μουσουλμανικά τεμένη ή στα παρακείμενα κτίρια, κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

Την απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της χώρας, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, για το Ραμαζάνι, που ξεκινά φέτος στις 23 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου.

Έτσι, αντί για τις γνώριμες εικόνες των φιλανθρωπικών γευμάτων «ιφτάρ» σε όλο το Ραμαζάνι, καλούνται οι καλοί άνθρωποι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι επιτροπές, που συνηθίζουν να προσφέρουν «ιφτάρ» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, να τα προσφέρουν σε όσους τα έχουν ανάγκη, είτε σε είδος είτε ως χρήματα, πριν ξεκινήσει το Ραμαζάνι», γράφει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο Υπουργείο.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE