ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Αρχίζει ο διαγωνισμός για νέους δημοσιογράφους

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Αρχίζει ο διαγωνισμός για νέους δημοσιογράφους

Ο διαγωνισμός Youth4Regions για το 2020 για νέους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα των περιφερειών, ανακοινώθηκε σήμερα από την Κομισιόν. Από σήμερα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό και με βάση την αίτησή τους, θα επιλεγούν 33 νικητές.

Θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες κατά την Εβδομάδα της ΕΕ για τις Περιφέρειες και τις Πόλεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2020, όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να λάβουν καθοδήγηση από καθιερωμένους δημοσιογράφους, να συνεργαστούν με τους τελευταίους στην αίθουσα τύπου και να επισκεφθούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και οργανώσεις μέσων ενημέρωσης.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα διαγωνιστούν επίσης για το βραβείο Megalizzi - Niedzielski. Οι αιτήσεις είναι ευπρόσδεκτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις γειτονικές και τις υπό προσχώρηση χώρες. Το έντυπο αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος, www.youth4regions.eu, μέχρι τις 13 Ιουλίου 2020. Έρευνα μεταξύ των πρώην συμμετεχόντων στο πρόγραμμα διαπίστωσε ότι το 18% των ερωτηθέντων έλαβε προσφορά εργασίας χάρη στο πρόγραμμα και ότι το 97% θεώρησε ότι το πρόγραμμα τους βοήθησε να βελτιώσουν την κατανόησή τους για την ΕΕ και την περιφερειακή πολιτική.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE