ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Τις στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 θα εξετάσουν την Δευτέρα (07/04), οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι Υπουργοί Άμυνας της Ένωσης θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα (06/04), στις 16:00μ.μ ώρα Κύπρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο πιο πάνω θέμα.
 
Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της βοήθειας που οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών παρέχουν σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα εξετάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στις αποστολές και τις επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που διεξάγονται σε τρίτες χώρες.

Πέραν των ανωτέρω, θα επιδιωχθεί μία πρώτη προσέγγιση στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει η πανδημία στον τομέα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE