ΠτΔ στο Εθνικό: Ξεκίνησε η προεργασία για νέα διευρυμένη διάσκεψη
Γύρω στη 1.15μμ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ η οποία για πρώτη φορά έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πολλές χώρες της συμμαχίας τόνισαν ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. “Ασφαλώς όπως αναμενόταν, η Ελλάδα και κάποιες χώρες προσπάθησαν να συνδέσουν τη βοήθεια που θα μας δοθεί με τις δραστηριότητες στο Αιγαίο ή τονίζοντας τη συμφωνία μας για το μεταναστευτικό με την ΕΕ είπαν ότι πρέπει να αποτελεί όρο. Κι εμείς τους δίναμε την κατάλληλη απάντηση. Τους προτείναμε να διαβάσουν προσεκτικά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου”, ανέφερε.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: “Τους είπαμε ότι για να δουν τις πραγματικότητες εδώ δεν χρειάζεται να είναι αντικειμενικοί και ειλικρινείς, μόνο να διαβάσουν το κείμενο χρειάζεται. Δώσαμε την απάντησή μας με έντονο τρόπο στις εξωπραγματικές αξιώσεις της Ελλάδας”, ανέφερε.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




