ΚΥΠΡΟΣ: Για πτήση-μυστήριο με φοιτητές κάνει λόγο Πάφιος βουλευτής

ΚΥΠΡΟΣ: Για πτήση-μυστήριο με φοιτητές κάνει λόγο Πάφιος βουλευτής

Για πτήση-μυστήριο στην Πάφο, κάνει λόγο ο Ανδρέας Φακοντής.

Ο Επαρχιακού Γραμματέα και Βουλευτή ΑΚΕΛ Πάφου με γραπτή τοποθέτηση του εκφράζει ερωτηματικά για άφιξη πτήσης από τη Βρετανία με 29 επιβάτες, μεγάλος αριθμός των οποίων ήταν φοιτητές, στις 29 Μαρτίου και ενώ ήταν σε απόλυτη ισχύ η απαγόρευση πτήσεων.

Ο κ. Φακοντής αφού πρώτα εκφράζει ερωτηματικά, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Aυτούσια η γραπτή του δήλωση:

«Από το πρωί της Κυριακής, 21ης Μαρτίου, εξαγγέλθηκε καθολική απαγόρευση πτήσεων για 14 ημέρες προς την Κύπρο. Η καθολική απαγόρευση πτήσεων ανανεώθηκε σήμερα, 2 Απριλίου, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών για ακόμη 14 ημέρες.
Παρόλ’ αυτά, στις 29 Μαρτίου έφτασε στο αεροδρόμιο Πάφου πτήση της Easyjet (με αριθμό U29036) από την Βρετανία με 29 επιβάτες. Μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι φοιτητές.
Οι υπόλοιποι φοιτητές που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Βρετανία καθώς και οι οικογένειες τους είναι ανάστατες για το συγκεκριμένο συμβάν και ζητούν απαντήσεις.
• Έχει εκδοθεί ειδική άδεια από τον Υπουργό Μεταφορών για την άφιξη της συγκεριμένης πτήσης;
• Οι 29 επιβάτες που έφτασαν στην Κύπρο εμπίπτουν στις «εξαιρετικές περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης» όπως προβλέπεται και στο σχετικό διάταγμα;
• Κατείχαν, τα εν λόγω άτομα, το Ιατρικό Πιστοποιητικό εξέτασης του κορονοϊού;
• Στάλθηκαν για καραντίνα στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους;
Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε άλλα, σε σχέση με την αναζωογόνηση ακριτικών περιοχών, αλλά και την ασφάλεια στα γήπεδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα παραθέσει την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ για το έργο της Κυβέρνησης κατά το 2024.

BEST OF TOTHEMAONLINE