ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ερωτηματικά εγείρονται από επιστολή ΠΙΣ για ενίσχυση δημοσίων νοσηλευτηρίων – «Κοινοποιήστε κατάλογο αναγκών…»

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ερωτηματικά εγείρονται από επιστολή ΠΙΣ για ενίσχυση δημοσίων νοσηλευτηρίων – «Κοινοποιήστε κατάλογο αναγκών…»

Ερωτηματικά εγείρονται από επιστολή (27/03) του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου προς αξιωματούχους που διαχειρίζονται νοσηλευτήρια του δημοσίου.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των όσων αναφέρονται σ΄ αυτήν, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας που έχει την ευθύνη των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λεμεσού και Πάφου, δεν έχει ξεκαθαρίσει στον ΠΙΣ ποιες είναι οι ανάγκες του σε ιατρούς. Με απλά λόγια, δεν φαίνεται να παρουσιάζει εικόνα άμεσης ετοιμότητας σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, μέσω αυτής, το θεσμικό σώμα των γιατρών κάνει έκκληση όπως του αποσταλούν κατάλογοι αναγκών σε ιατρικό δυναμικό των νοσηλευτηρίων ανά ειδικότητα.

Η επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας εξασφάλισε το ThemaOnline, αναφέρει: «Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στην προσπάθεια του ν’ ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν, μέσα στη δίνη της εξελισσόμενης πανδημίας Covid-19 στον τόπο μας, απευθύνει έκκληση όπως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κοινοποιήσετε στον ΠΙΣ κατάλογο αναγκών σε ιατρικό δυναμικό των νοσηλευτηρίων σας ανά ειδικότητα έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με τις αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες για τη στελέχωση των τμημάτων σας. Παρακαλούμε όπως άμεσα μας αποστείλετε τους εν λόγω καταλόγους».

Αποδέκτες της εν λόγω επιστολής είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ καθώς και οι εκτελεστικοί ιατρικοί διευθυντές των Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λάρνακας – Αμμοχώστου και Λεμεσού – Πάφου.

Φ.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE