Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «πιθανότατα» προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «πιθανότατα» προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό

Η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε ότι «πιθανότατα» είναι φορέας του νέου κορωνοϊού, αφού παρουσίασε συμπτώματα μετά την επιστροφή της στη Σουηδία από ένα ταξίδι στην κεντρική Ευρώπη.


«Πριν από περίπου δέκα ημέρες, άρχισα να αισθάνομαι ορισμένα συμπτώματα (...) ήμουν κουρασμένη, είχα ρίγη, πονόλαιμο και έβηχα», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Αφού επέστρεψε από το ταξίδι της στις αρχές Μαρτίου, η νεαρή απομονώθηκε μαζί με τον πατέρα της για προληπτικούς λόγους «επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 (για παράδειγμα στη Γερμανία) αυξανόταν παρόμοια με της Ιταλίας».

Εμφάνισε τα συμπτώματα ταυτόχρονα με τον πατέρα της, ο οποίος ταξίδεψε μαζί της από τις Βρυξέλλες.

«Είναι πάρα πολύ πιθανόν να προσβλήθηκα, αν λάβουμε υπόψη τα συμπτώματα και τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

Στη Σουηδία, όπου έχουν καταγραφεί 2.200 κρούσματα και 36 θάνατοι, δεν εξετάζονται πλέον παρά μόνο όσοι ασθενούν σοβαρά, εκείνοι που χρειάζονται νοσηλεία καθώς και το ιατρικό προσωπικό ή όσοι έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους ανθρώπους. Έτσι, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν έχει εξεταστεί. Η 17χρονη εξήγησε ότι ουσιαστικά «έχει αναρρώσει» και ότι «σχεδόν δεν αισθάνθηκε άρρωστη».

«Το τελευταίο κρυολόγημά μου ήταν χειρότερο από αυτό!», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Πολλοί (ιδίως οι νέοι) μπορεί να μην παρατηρήσουν κανένα σύμπτωμα ή να είναι πολύ ελαφριά. Δεν ξέρουν επομένως ότι είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», συνέχισε. «Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους», εκτίμησε, καλώντας τους πάντες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE