ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : 17 ασθενείς κρούσματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς - Στελεχώθηκε με ειδικό ιατρικό προσωπικό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : 17 ασθενείς κρούσματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς - Στελεχώθηκε με ειδικό ιατρικό προσωπικό

Συνολικά 17 ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται την Τρίτη (24/3) στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τη Δευτέρα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένας ηλικιωμένος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ένα άτομο που ήταν σε αυτοπεριορισμό στη Λευκωσία και ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Τέσσερα πρόσωπα νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου για πιο στενή παρακολούθηση, ενώ ένα άτομο ενδέχεται να λάβει εξιτήριο απόψε, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου για κορωνοϊο.

Εξάλλου η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύθηκε με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς, χωρίς να χρειαστεί η αποστολή τους στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία.

Το μηχάνημα έχει ήδη εγκατασταθεί ωστόσο απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα το πρωί το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο ενώ υπάρχουν πλέον και τρεις πνευμονολόγοι, ένας ψυχολόγος και δύο υποστηρικτές, ένας λοιμοξιολόγος και ένας επιπλέον παθολόγος αφού η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου διαθέτει ήδη 4 παθολόγους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE