ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συρίχας: Το διακύβευμα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να διατηρηθούν στην 'ζωή'

Συρίχας: Το διακύβευμα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να διατηρηθούν στην 'ζωή'

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και το διακύβευμα είναι ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να διατηρηθούν στην ΄ζωή' αναφέρει ,  οικονομολόγος στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Συρίχας.

Το διακύβευμα είναι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να διατηρηθούν στην "ζωή" για να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν μετά την λήξη της έκτακτης αυτής κατάστασης, τονίζει το πρώην εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) και οικονομολόγος στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Συρίχας, υπογραμμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνδράμουν «όλοι, Κυβέρνηση και τράπεζες».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και το διακύβευμα είναι ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να διατηρηθούν στην ΄ζωή΄ για να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν γρήγορα μετά την λήξη αυτής της έκτακτης κατάστασης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ Συρίχας σημειώνοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν όταν θα επαναρχίσουν την λειτουργία τους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Επιπλέον, ανέφερε πως θα πρέπει να διατηρηθούν στις εργασίες τους και οι εργαζόμενοι για να μην οδηγηθούν στον ανεργιακό επίδομα, το οποίο θα έχει και πάλι κόστος για το κράτος στην συνέχεια, ενώ δεν θα μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους σύντομα.

Επίσης, ο κ. Συρίχας τόνισε πως το κρίσιμο τώρα είναι να διοχετευτεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως τα μέτρα Κυβέρνησης και τραπεζών «πρέπει να είναι όσο το δυνατό περισσότερο στοχευμένα, χωρίς να θυσιαστεί η ταχύτητα στην λήψη αυτών των μέτρων".

«Όσο το δυνατό πιο στοχευμένα και ανάλογα με τον βαθμό που θα έχει πληγεί ο καθένας», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Συρίχας είπε στο ΚΥΠΕ ότι υπόψη στην στόχευση των μέτρων θα πρέπει να ληφθεί και το μέγεθος της ανάκαμψης που θα έχουν στην συνέχεια οι διάφοροι τομείς της οικονομίας, εξηγώντας πως κάποιοι τομείς της οικονομίας δεν θα ανακάμψουν τόσο σύντομα όσο άλλοι τομείς.

«Δεν θα έχουμε πληγεί όλοι στον ίδιο βαθμό και θα πρέπει και η Κυβέρνηση και οι τράπεζες και όπως εξελίσσεται η κρίση να δίδουν την οικονομική βοήθεια», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top