ΚΙΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σταματούν σιγά σιγά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην κιζενική πόλη επίκεντρο της επιδημίας

ΚΙΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σταματούν σιγά σιγά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην κιζενική πόλη επίκεντρο της επιδημίας

Οι αρχές της πόλης Ουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, θα άρουν στις 8 Απριλίου όλους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί στους κατοίκους της έπειτα από περισσότερο από δύο μήνες, ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (24/03).

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από αύριο 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα.

Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για την Ουχάν. Αρχικά θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μόνο όσοι θεωρούνται υγιείς. Η Ουχάν είχε τεθεί σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.