ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ψάχνουν χρήματα για κάλυψη οικονομικών αναγκών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ψάχνουν χρήματα για κάλυψη οικονομικών αναγκών

Υπό τον τίτλο «Αναζητούνται δύο δισεκατομμύρια», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιγιαλόγκ γράφει ότι η συνάντηση που πραγματοποίησε την Κυριακή (22/03), η «κυβέρνηση» με τους αρχηγούς των κομμάτων για τα οικονομικά μέτρα δεν τελεσφόρησε.

Ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι συζήτησαν με τους αρχηγούς των κομμάτων «πακέτο οικονομικών μέτρων», όμως δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Μερικοί αρχηγοί εξέφρασαν τη γνώμη ότι οι ανάγκες του για αυτή την χρονιά θα είναι γύρω στα δύο δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες και πρόσθεσαν ότι είναι αναγκαίο πλέον αυτή η βοήθεια να έλθει από την Τουρκία. 

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο  κ. Τατάρ ανέφερε ότι αύριο (Τρίτη) θα ανακοινωθούν τα οικονομικά μέτρα, ενώ ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι δεν τους παρουσιάστηκε οποιοδήποτε λεπτομερές πρόγραμμα για μέτρα.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (HP) Γιενάλ Σενίν ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό των 500 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, που είναι απαραίτητο για τους μισθούς», ο αρχηγός του κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP) Τζεμάλ Όζγιγιτ δήλωσε ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να παραχωρήσει τώρα το ποσό των 400 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών που προοριζόταν για την τδβκ».
 
Αναφερόμενος στα κονδύλια που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Όζγιγιτ σημείωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχει πάρει πρωτοβουλία για να εξασφαλισθούν κονδύλια από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησε από την «κυβέρνηση» να στηρίξει τον Ακιντζί για να επωφεληθούν από αυτά τα ταμεία. Πρόσθεσε ότι «εάν η Τουρκία θα συμβάλλει, πρέπει να συμβάλει τώρα».

Ο ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) Ερχάν Αρικλί ανέφερε ότι «θέλουν από την κυβέρνηση ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top