Πώς ξεχωρίζουμε την αλλεργία από τον κορωνοϊό – Δείτε τα συμπτώματα

Πώς ξεχωρίζουμε την αλλεργία από τον κορωνοϊό – Δείτε τα συμπτώματα

Την άνοιξη η συχνότερη αλλεργική οντότητα, όπως λένε οι αλλεργιολόγοι, είναι η αναπνευστική αλλεργία ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, δηλαδή η εποχική αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η αυξημένη συχνότητα οφείλεται στην παρουσία γύρεων αεροαλλεργιογόνων φυτών στην ατμόσφαιρα.

Την άνοιξη όμως εξακολουθεί να παρατηρείται αυξημένη νοσηρότητα του πληθυσμού όσον αφορά στις ιώσεις, τη γρίπη και φέτος της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Ζωή Δεμέστιχα.

Η γνωστή αλλεργιολόγος αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διάκριση της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας από λοίμωξη που οφείλεται σε κορωνοϊό, βασίζεται στη συμπτωματολογία, που θα καθησυχάσει και θα βοηθήσει τον ασθενή να γνωρίζει σε ποιον ιατρό θα απευθυνθεί.

Εποχική αλλεργική ρινίτιδα

Όπως επισημαίνει η κυρία Δεμέστιχα η εποχική αλλεργική ρινίτιδα διακρίνεται από την επαναληψιμότητα των συμπτωμάτων κάθε άνοιξη. «Η αλλεργική φλεγμονή είναι άσηπτη φλεγμονή (δηλαδή δεν οφείλεται σε μικροβιακό παράγοντα) και συνεπώς δεν υπάρχει πυρετός εκτός και αν υπάρχουν επιπλοκές όπως πχ παραρρινοκολπίτιδα ή άλλα».

Συμπτώματα αλλεργίας

Φτέρνισμα

Μπούκωμα ή καταρροή

Φαγούρα στη μύτη και στοματοφάρυγγα

Καταβολή δυνάμεων (συχνότερα από τη χρήση αντισταμινικων σκευασμάτων)

Συχνά συνυπάρχει αλλεργική επιπεφυκίτιδα με κόκκινα, οιδηματώδη μάτια, υδαρείς διαφανείς εκκρίσεις, κνησμό, φωτοφοβία, δακρύρροια.

Όταν κάποιος πάσχει από αλλεργικό άσθμα παρουσιάζει την άνοιξη επίταση των συμπτωμάτων, βήχα, δύσπνοια, συριγμό, κάτι που ο αλλεργικός ασθενής όμως το γνωρίζει, εξηγεί η κ. Δεμέστιχα.

Λοίμωξη από κορωνοϊό

«Όταν όμως η λοίμωξη προέρχεται από κορωνοϊό, τα συμπτώματα όπως άλλωστε συνεχώς ακούμε αυτές τις ημέρες, είναι πυρετός, δύσπνοια, ξηρός βήχας, κακουχία, πόνοι σε αρθρώσεις-μυς, πονοκέφαλος και σπάνια διάρροια».

Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, η διάγνωση και η θεραπεία θα γίνει από τον ιατρό και ο καλύτερος σύμβουλος όσον αφορά στην προσβολή από κορωνοϊό είναι η ψυχραιμία και η παραμονή στο σπίτι για αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης του ιού. «Για αυτούς που παρουσιάζουν αλλεργικά συμπτώματα ο αλλεργιολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που θα τους συμβουλεύσει θα τους υποβάλλει στις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και στην ορθή θεραπεία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της αλλεργικής ρινίτιδας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE