Με τρεις ναυλωμένες πτήσεις επαναπατρίζονται Κύπριοι από το Ηνωμένο Βασίλειο

Με τρεις ναυλωμένες πτήσεις επαναπατρίζονται Κύπριοι από το Ηνωμένο Βασίλειο

Με τρεις ναυλωμένες πτήσεις, δύο από τις οποίες έφτασαν ήδη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επαναπατρίζονται το Σάββατο 21/3 από το Ηνωμένο Βασίλειο Κύπριοι οι οποίο αποκλείστηκαν εκεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στις 16.15 έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ναυλωμένη πτήση της Blue Air από τον αερολιμένα Luton του Λονδίνου, μεταφέροντας συνολικά 121 επιβάτες.
 
Γύρω στις 18.50 έφτασε η δεύτερη ναυλωμένη πτήση από τη Βρετανία και συγκεκριμένα με την εταιρεία Jet2 η οποία αναχώρησε από το αεροδρόμιο Stanstead του Λονδίνου, μεταφέροντας 147 επιβάτες.
 
Όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται σε χώρους που έχουν εξευρεθεί από την Δημοκρατία όπου και θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Το Σάββατο 21/3 γύρω στις 03.45 τα ξημερώματα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας η πρώτη ναυλωμένη πτήση της Aegean από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μεταφέροντας 164 πρόσωπα.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 20/3 επαναπατρίστηκαν συνολικά 421 πρόσωπα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε χώρες του εξωτερικού.
 
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος, δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί πτήσεις για μεταφορά επιβατών από την Ελλάδα, αφού αναμένεται να εξακριβωθεί πρώτα ο αριθμός των Κυπρίων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση με προγραμματισμένες πτήσεις για να επιστρέψουν στο νησί.
 
Ανέφερε ακόμα ότι από αύριο Κυριακή το Υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση του αριθμού των ατόμων που έχουν αποκλειστεί σε διάφορες χώρες και σε συντονισμό με τα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα λάβουν, εκεί και όπου χρειάζεται, τις κατάλληλες αποφάσεις για επαναπατρισμό των Κυπρίων που πρέπει να επιστρέψουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 3 τα ξημερώματα τίθεται σε ισχύ το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.
 
Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE