ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση για καταβολή 'ειδικού μισθού' σε κατηγορίες εργαζομένων- Η πρόταση της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση για καταβολή 'ειδικού μισθού' σε κατηγορίες εργαζομένων- Η πρόταση της ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης ως συνέπεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως.

 
Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «παρά την αναστολή των εργασιών διαφόρων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, τα τρέχοντα έξοδα σε δάνεια, ενοίκιο, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά. συνεχίζουν».
 
Είναι για τούτο, σημειώνει, «που απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
 
Οι προτάσεις της ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου της, είναι «η καταβολή δεκαπενθήμερου ‘ειδικού μισθού’ στους αυτοτελώς εργαζομένους και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη βάση των εισοδημάτων που δηλώνουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις».
 
Πρόταση της ΕΔΕΚ είναι όπως  «η οικονομική ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι μέρος αυτής της ενίσχυσης θα δοθεί για την εξόφληση των προμηθευτών τους ή και όσων τους παρέχουν υπηρεσίες».
 
Οι αιτήσεις για τα πιο πάνω να γίνουν διαδικτυακά και η διεκπεραίωσή τους να γίνει άμεσα, καταλήγει η γραπτή δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!