Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Απριλίου ενέκρινε η ΡΑΕΚ

 Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Απριλίου ενέκρινε η ΡΑΕΚ

Τη μείωση της χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (Υ.Δ.Ω.), από €0,00071/kWh σε €0,00055/kWh, από την 1η Απριλίου 2020, ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), μετά από σχετική μελέτη και εισήγηση της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, η αναθεωρημένη χρέωση Υ.Δ.Ω. θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Απριλίου 2020 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Απριλίου 2020.

Όπως αναφέρει η ΑΗΚ, η χρέωση για ΥΔΩ εφαρμόζεται με βάση τη σχετική Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας εξάσκησε το δικαίωμα που του παρέχεται, να ζητήσει από τη ΡΑΕΚ να επιβάλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μειωμένη τιμή χρέωσης ανά καταναλωθείσα μονάδα, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE