Μπόρις Τζόνσον: Μπορούμε να 'ξαποστείλουμε' τον κορωνοϊό σε 12 εβδομάδες

Μπόρις Τζόνσον: Μπορούμε να 'ξαποστείλουμε' τον κορωνοϊό σε 12 εβδομάδες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε «να ανατρέψει την κατάσταση» και να «ξαποστείλει» τον νέο κορωνοϊό σε 12 εβδομάδες καθώς αυξάνεται γρήγορα η κατανόηση των ιδιοτήτων του, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει μόνο αν όλοι τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι δεν επίκειται απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λονδίνο, αλλά ότι αν χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης, θα ληφθούν.

«Δεν υπάρχει προοπτική να θελήσουμε να κλείσουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν θα σταματήσουμε τον κόσμο να πηγαίνει στη δουλειά του», είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί αποκλεισμού του Λονδίνου.

Σχολίασε πάντως ότι η τήρηση των συστάσεων περί κοινωνικής απομόνωσης δεν είναι καθολική σε κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κατά την ημερήσια απογευματινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι Βρετανοί επιστήμονες αναμένουν πως σε ένα μήνα θα αρχίσουν δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο και ότι ο πρώτος Βρετανός ασθενής άρχισε να υποβάλλεται σε πειραματική φαρμακευτική θεραπεία.

Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά τεστ αντισωμάτων που θα αποκαλύπτει αν κάποιος έχει προσβληθεί στο παρελθόν από τον κορωνοϊό, δυνητικά απελευθερώνοντας εργατικό δυναμικό που θα γνωρίζει πλέον ότι είναι λιγότερο ευάλωτο έναντι του ιού. Αυτό «δυνητικά αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού», είπε ο κ. Τζόνσον.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προμηθευτεί εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια τεστ, είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα θα επεκταθούν «μαζικά» σε αριθμό τα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό φορέων και όχι μόνο για όσους νοσηλεύονται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως ισχύει την τελευταία εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE