ΔΙΕΘΝΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευσε τα ταξίδια στο εξωτερικό

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευσε τα ταξίδια στο εξωτερικό

Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε σήμερα Τετάρτη (18/0) εντολή στους υπηκόους της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε την "απαγόρευση" των ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας: "εάν επιβραδύνουμε την εξάπλωση, θα σώσουμε ζωές".

"Μην ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Αυτή η οδηγία είναι πολύ σαφής", επέμεινε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τη "βιολογική ασφάλεια" και απαγορεύει όλες τις μη απολύτως απαραίτητες συναθροίσεις εκατό και πλέον ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως ο Πρωθυπουργός είπε πως τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, την ώρα που η κυβέρνησή του δυσκολεύεται να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού: τα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 425 στην Αυστραλία. Ο Σκοτ Μόρισον εξήγγειλε επίσης ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top