Γ. Εισαγγελέας: Τοποθετείται για το εάν είναι παράνομη η απαγόρευση εισόδου στην Κύπρο

Γ. Εισαγγελέας: Τοποθετείται για το εάν είναι παράνομη η απαγόρευση εισόδου στην Κύπρο

«Δυστυχώς, κάποιοι προσπαθούν να βρουν νομικά υποφερτές υπό τις περιστάσεις λύσεις για να σωθεί η πατρίδα από μια καταστροφική πανδημία και άλλοι ασχολούνται με εξ ανέσεως θεωρίες χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη».

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης νομικών, όπως ο Αχιλλέας Δημητριάδης, με τις οποίες ασκούν κριτική στο μέτρο της Κυβέρνησης για απαγόρευση εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία Κυπρίων πολιτών χωρίς πιστοποιητικό εξέτασης κορωνοϊού, στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης έγραψε στο twitter ότι σύμφωνα με το Άρθρο 14 του Συντάγματος δεν μπορούν οι αρχές της Δημοκρατίας να απαγορεύουν «την είσοδο στην Δημοκρατία σε Κύπριο Πολίτη, με η χωρίς πιστοποιητικό». «Είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα κάθε Κύπριου η επιστροφή στην Πατρίδα του. Πού αλλού να πάει ;», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE