ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον της αεροπορικής εταιρείας για επιβίβαση ατόμων χωρίς πιστοποιητικό

ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον της αεροπορικής εταιρείας για επιβίβαση ατόμων χωρίς πιστοποιητικό

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος , ανέφερε τις προθέσεις της Κυβέρνησης εναντίον της αεροπορικής εταιρείας που επιβίβασε ταξιδιώτες χωρίς την προσκόμιση του πιστοποιητικού.

Το διάταγμα ήταν ξεκάθαρο απο την Κυριακή το απόγευμα, το οποίο ανέφερε οτι η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας. Οσοι δεν προσκομίσουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ωστόσο αεροπορική εταιρεία επιβίβασε άτομα χωρίς να λάβει υπόψη το διάταγμα, με αποτέλεσμα να φτάσει η πτήση στην Κύπρο και να προκληθει αναστάτωση. Παρότι , πάρθηκε στο τέλος απόφαση τα συγκεκριμένα άτομα να κατέβουν από το αεροπλάνο και να μεταφερθούν στον ελεγχόμενο χώρο καραντίνας για 14 ημέρες. 

Ο Υπουργός με επίσημη ανακοίνωση δήλωσε τα πιο κάτω:

Η Κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον της αεροπορικής εταιρείας, η οποία παρά τη Notam επιβίβασε άτομα χωρίς τα σχετικά πιστοποιητικά.

Τα συγκεκριμένα άτομα θα κατέβουν από το αεροπλάνο και θα μεταφερθούν στον ελεγχόμενο χώρο καραντίνας για 14 ημέρες.

Η απόφαση μας ήταν επιβεβλημένη δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν, λόγω μη συμμόρφωσης κάποιων εταιρείων με το διάταγμα.

Το αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης ήταν Κύπριοι πολίτες που δεν έπρεπε να είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο να φτάσουν στην Κύπρο.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE